Ten chlebek robi się wieczorem, wstawia do lodówki, a rano się piecze..i na śniadanie mamy świeży, cieplutki,smaczny i co najważniejsze domowy chlebek. (...) Wyszedł pyszny.
Chleb zrobiony jest na proszku do pieczenia, co nie wymaga czekania, aż urośnie. Po prostu mieszamy trzepaczką wszystkie składniki w misce, pieczemy i gotowe! To prawdziwy chleb dla zabieganych. I do tego smakuje naprawdę wyśmienicie. Jeśli uda wam się wytrzymać 45 minut bez jedzenia, można spokojnie upiec go na śniadanie.
Zdjęcia takiego chleba widziałam już jakiś czas temu i myśl o zrobieniu go, dojrzewała :) Teraz zastanawiam się, dlaczego tak długo czekałam. (...) Idealny do grilla czy na wieczór filmowy ( o ile nie przeszkadza nam jedzenie palcami)
Najprostszy na świecie - chleb pszenny na drożdżach. Z formy, więc nic nigdzie nie ucieknie. Bez żadnych dodatków, więc jest idealną bazą do wszelkich modyfikacji. Pachnie pięknie, jest mięciutki i delikatny. Smakuje wyśmienicie ze wszelkimi możliwymi dodatkami.
Wyszły obłędne - mięciutkie, pulchniutkie i pachnące. Na trzeci dzień ponacinałam je po skosie i wypełniłam masłem i posiekanymi, świeżymi ziołami. Smakowały wspaniale.