866. Chleb nocny
Ten chlebek robi się wieczorem, wstawia do lodówki, a rano się piecze..i na śniadanie mamy świeży, cieplutki,smaczny i co najważniejsze domowy chlebek..przepis znalazłam tutaj...z braku niektórych składników nieco zmieniłam..ale i tak chlebek wyszedł pyszny.
Chlebek został przygotowany w ramach zabawy "Upiecz Smakowity Chleb!", której patronem są Zakłady Tłuszczowe "Kruszwica", producent margaryny "Smakowita".
Chlebek został przygotowany w ramach zabawy "Upiecz Smakowity Chleb!", której patronem są Zakłady Tłuszczowe "Kruszwica", producent margaryny "Smakowita".
- 370 g mąki tortowej
- 245 g mąki pszennej chlebowej[pełnoziarnistej]
- 12 g soli
- 8 g cukru
- 9 g drożdży instant[18 g drożdży świeżych]
- 400 g maślanki [jogurtu naturalnego]
- 30 g masła