Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Najlepiej jeść je zaraz po wyciągnięciu z piekarnika. Są wtedy jak puchate baryłki. Mój mąż sceptycznie do nich podchodził, bo muffin brzmi słodko. Ale kiedy spróbował, stwierdził, że są pyszne. Jest fanem omletów, jajecznicy,więc muffiny docenił.
Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne muffiny z jabłkami i żurawiną. Zrobione z dodatkiem kefiru. Moje dzieci uwielbiają, muffiny znikają w ekspresowym tempie.
Dawno u nas nie było muffinek, córka się już domagała. W sumie to miało być ciasto, ale robiłam dżem i czasu mi też zabrakło, a jak wszyscy wiemy te babeczki robi się ekspresowo. Tym razem zrobiłam na kefirze z borówką
Z wypiekami na twarzy przemyciłam do wypieku truskawki moczone w Prosecco. Wszystko to w towarzystwie czekolady wykąpanej w śmietance. Na koniec z wierzchu kilka listków bazylii, gałka loda i gotowe
Lekka przekąska, śniadanie dla małych i dużych, a także pomysł na przemycenie szpinaku dla tych co go nie lubią. Coś zdrowego i pysznego. Nadają się dla osób z alergią na białko mleka krowiego. Dodatek mleka kokosowego sprawia że nabierają ciekawego lekko słodkiego smaku, choć nie ma w nich grama cukru
Jeśli szukacie czegoś prostego na ostatnią chwilę i macie w kuchni dojrzałe banany, to gorąco polecam Wam mój dzisiejszy przepis.Muffiny piekłam dziś rano. Powstały na szybko i przez totalny przypadek, bo tak bardzo chciało mi się odmiany od tradycyjnych bab i mazurków.
Bananowe muffiny z migdałami, płatkami owsianymi, mąka kokosową i mlekiem skondensowanym powstały z potrzeby zużycia bananów, które pięknie dojrzały w misce z owocami. Owszem mogłam, kolejny już raz, upiec chlebek bananowy, ale poprzeglądałam zawartość kuchennych szafek i ... powstały te. Mięciutkie, niezbyt słodkie, aromatyczne muffiny, które zapewniam z przyjemnością zjecie na drugie śniadanie
Kolejna wersja wytrawnych muffin, tym razem z papryką, oliwkami, szynką i serami : żółtym i cheddarem. Takie muffiny to doskonała opcja jeśli jesteście znudzeni kanapkami na śniadanie, kolację lub w szkole/pracy.
Tak, właśnie.... zdrowe, czekoladowe muffiny z mąką pełnozianistą, masłem orzechowym, syropem klonowym ... bez jajek. Mnie smakowały, dziewczynki zabrały do szkoły, więc jeszcze nie wiem czy przypadły i im do gustu. Myślę, że tak, bo są wilgotne, mooooocno czekoladowe...Polecam.
Chcesz otrzymywać najnowsze przepisy na skrzynkę e-mail?
Załóż konto