Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni.Ugotowane i wystudzone brokuły drobno siekamy. Dodajemy twaróg, olej i dokładnie mieszamy.
Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
Na koniec dodajemy ziarna słonecznika.
Spody babeczek wypełniamy przygotowaną pastą...
Ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler kroimy w kostkę lub plasterki i przesmażamy na oleju z pierwszego tłoczenia. Dodajemy posiekany czosnek i pęczak. Jeszcze chwilę smażymy. Następnie całość zalewamy bulionem
Żółtko mieszamy z octem, musztardą i 1 szczyptą soli za pomocą rózgi kuchennej. Stopniowo dolewamy olej Kujawski z lnianki, nie przerywając ubijania. Kontynuujemy do powstania lekkiej konsystencji majonezu. Dodajemy jogurt i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do śledzi.
Dodajemy cukier i połowę wiórków kokosowych. Odstawiamy do przestudzenia. Dodajemy olej z ostropestu, a następnie miksujemy.
Z masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Do środka każdej wkładamy malinę
Brokuły krótko gotujemy w osolonym wrzątku, a następnie przelewamy zimną wodą. Osączamy z wody i siekamy dość drobno.
Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni.
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Buraczki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na Kujawskim z pierwszego tłoczenia.
Dodajemy buraczki i przesmażamy.
Dodajemy żurawinę i zalewamy winem. Smażymy do momentu, aż wino niemal w całości odparuje.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki smoothie wkładamy do misy blendera i miksujemy do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji.
Przelewamy do wysokich szklanek i od razu serwujemy.
Cebulę kroimy na cienkie talarki, a pomidory na cząstki podobnej wielkości.
Na półmisek wykładamy pomidory i posypujemy je krążkami cebuli, czarnuszką oraz drobno pokruszonym serem.
Całość oprószamy solą i polewamy olejem rydzowym.
Brokuły blanszujemy w osolonym wrzątku, a następnie przelewamy zimną wodą.
Połowę różyczek brokuła odkładamy na bok.
Pozostałe części brokuła miksujemy na pesto z serem, migdałami, czosnkiem i natką. Stopniowo dolewamy olej z lnianki, nie przerywając miksowania. Doprawiamy do smaku. Pesto powinno być dosyć gęste.
Z miodu, octu i oleju przygotowujemy sos do carpaccio. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Buraczki kroimy na bardzo cienkie plastry i układamy na talerzu.
Dodajemy rukolę, pestki granatu i posypujemy pokruszonym kozim serem
Jaglankę doprawiamy opcjonalnie cukrem do smaku i przekładamy do miseczek.
Na kaszy układamy pieczone jabłka. Polewamy sosem z dna naczynia, w którym piekły się jabłka oraz łyżką oleju z ostropestu.
Cebulkę drobno siekamy i dodajemy do twarożku. Dodajemy olej z lnianki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Plastry łososia smarujemy serkiem i posypujemy obficie rzeżuchą. Rolujemy.
Chcesz otrzymywać najnowsze przepisy na skrzynkę e-mail?
Załóż konto