Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Mocno nasączony i aromatyczny. Z nutą cytryny i mocno wybijającą się whisky. Pomysł na takie połączenie smaku zaczerpnęłam od Olgi (...). Jakiś czas temu rozmawiając o smakach tortowych pochwaliła się takim odkryciem. Wiedziałam, że prędzej, czy później wykorzystam go u siebie.
Serca opłucz, osącz na sicie. Poodcinaj nadmiar tłuszczu i każde serce przetnij wzdłuż na ćwiartki. Wrzuć na rozgrzaną dużą patelnię i smaż na mocnym ogniu do momentu odparowania wody...
Nietypowy składnik, jakim jest groszek, nadaje ciastu przepiękny odcień zieleni, który w połączeniu z bielą śmietany daje niezwykły efekt. Wilgotne ciasto nie wymaga nasączania.
Moja kolejna próba produkcji słodyczy bez cukru. Po wielkanocnym serniku przyszła pora na drobniejsze wypieki. Tym razem proponuję Wam kokosanki - bez cukru, bez mąki.
Mój mąż nie przepada za zupami typu krem. Jednak kiedy w ubiegłym roku uraczyłam go tym musem, a potem jego modyfikacją w postaci zupy pokochał topinamburowe kremy.