Burgery z indyka

Burgery z indyka

Zapraszam was na ciąg dalszy burgerowych opowieści. We Wrocławiu nieco popadało, ale chyba szykuje się niezły dzień.

Tym razem indyk w roli głównej...

Zdjęcie - BURGERY Z INDYKA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Burgery z indyka

SKŁADNIKI:

  • 60 dkg mięsa z udźca indyczego
  • 1 spora cebula
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • sos sojowy
  • woda
  • sól
  • odrobina oleju do smażenia
  1. Mięso zmiel w maszynce na dużych oczkach.
  2. Cebulę obierz, pokrój w bardzo drobną kostkę, oprósz solą i lekko zgnieć ręką.
  3. Mięso wymieszaj z cebulą oraz obiema paprykami.
  4. Dokładnie wyrabiaj dodając po trochę wody i sosu sojowego. Sosu musisz dodać do smaku. Wody, tyle ile wchłonie mięso. Powinno była gładkie, dające się łatwo formować. U mnie było to ponad pół szklanki.
  5. Uformuj płaskie kotlet. Smaż na patelni grillowej z obu stron.

Kategorie przepisów