Danie ogólnie znane, lubiane i na pierwszy rzut oka podobne do tradycyjnego cannelloni z sosem bolońskim. Jednak wątróbka czyni nadzienie bardziej delikatnym natomiast por nadaje pewnej ostrości. Całość genialna.
Dobre śniadanko na dobry początek tygodnia, mam nadzieję, że będzie przynajmniej przyzwoity. Kolejna odsłona śniadania z jajkami, ale inaczej. Ostatnio jakoś tak mnie w weekendy nachodzi na eksperymenty z zapiekankami.
Ciąg dalszy podróży po Włoszech :) Danie, które prezentuję poniżej, jest ponoć popularne i lubiane w całym kraju, a tajemnicą jego doskonałego smaku jest użycie wysokiej jakości składników, więc użyjcie najlepszych, jakie uda Wam się dostać :)
Ugotowane ziemniaki układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia i każdy z nich dociskamy tłuczkiem do ziemniaków, aż pękną i spłaszczą się odrobinę. Na każdy ziemniak nakładamy masło cytrynowe i odrobinę rozsmarowujemy...
Improwizowane danie z łososia, które mnie totalnie zachwyciło swoim smakiem i wyglądem. Robiąc je nawet nie przypuszczałam jak wspaniale wyjdzie! Nawet nie umiem tego dania odpowiednio nazwać więc niech będzie to wykwintna zapiekanka z łososia owinięta w liście szpinaku. Danie niezwykle proste do wykonania,lekkie, zdrowe, smaczne, aromatyczne i o wspaniałym wyglądzie.
Szybkie i nieprawdopodobnie smaczne danie. Parmigiano i prosciutto - dwie najlepsze rzeczy jakie miasto Parma dało światu. W miejsce bazylii można użyć również świeżej rukoli jeśli ktoś woli bardziej wyrazisty smak.