Do rondelka wlać olej, na rozgrzany wrzucić cebulę, smażyć ją kilka minut mieszając, dodać curry, pieprz ziołowy, musztardę, zalać wodą tak by przykryła cebulę, gotować na małym ogniu do miękkości cebuli...
Kolejny przepis uzyskany od teściowej. Sos ten robi u niej w domu furorę. I ja też po spróbowaniu zakochałam się w nim od razu. (...) Sos jest idealny, gdy nie mamy czasu na długie stanie przy kuchni. Otwieramy wtedy taki słoiczek, dodajemy podsmażoną pierś z kurczaka, gotujemy ryż i mamy gotowy obiad :) Polecam :)
Mój mąż zażyczył sobie "zupy grzybowej". I w wielkim błędzie będzie ten, kto pomyśli, że chodzi o zupę. W jego rodzinnym domu tak określało się sos na bazie świeżych grzybów, duszonych z dużą ilością natki pietruszki oraz domową śmietaną. U mnie nazywało się to "sos grzybowy" i oboje uwielbiamy to danie. Podane z dowolnym makaronem jest jednym z najlepszych dań z grzybów.