Babeczek cupcakes upiekłam już całe góry. Przetestowałam wiele przepisów – Magnolia Bakery, Nigella, Rachel Allen, Martha Stewart, Joy of Baking, Donna Hay ...ale zapragnęłam mieć swój własny przepis na babeczki. Na podstawie upieczonych dotychczas babeczek, eksperymentowałam z mąką, cukrem, ilością jajek i mleka.
Lubicie amaretti bo ja bardzo, zwłaszcza takie czekoladowe :-) te ciasteczka migdałowe w wersji mini są po prostu boskie, choć dziś wyszły troszkę większe :-) a deser z ich udziałem hm...sami powiedzcie. Polecam
Pyszne, puszyste babeczki, pachnące kokosem, oblane klejącym słodko - kwaśnym syropem tak po krótce można opisać smak tych muffinek. Mnie bardzo smakowały, tak prosto z piekarnika, cieplutkie, mięciutkie, maczane w syropku. Świetne do gorącej herbaty.