Czekoladowe amaretti

Czekoladowe amaretti

Zdjęcie - Czekoladowe amaretti - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Lubicie amaretti bo ja bardzo, zwłaszcza takie czekoladowe :-) te ciasteczka migdałowe w wersji mini są po prostu boskie, choć dziś wyszły troszkę większe :-) a deser z ich udziałem hm...sami powiedzcie. Polecam

  • 300 g migdałów
  • 3 białka
  • 200 g cukru
  • 2 czubate łyżki kakao
  • 2-3 łyżki likieru amaretto

Migdały zmielić, białka ubijać stopniowo dodając cukier - gdy będą już sztywne wymieszać delikatnie z migdałami, kakao oraz likierem. Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku 180 C ok 15 minut do lekkiego zrumienienia się. Niewolno piec zbyt długo ponieważ ciastka zrobią się twarde.

Smacznego 

Wydrukuj przepis

 

Zdjęcie - Czekoladowe amaretti - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Zdjęcie - Czekoladowe amaretti - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów