Kolorowa kombinacja polsko-włoska. Klasyczne danie rodem ze słonecznej Italii przenoszę na polskie stoły, gdzie wzbogacam smak sosu pomidorowego ostrym chrzanem i słodko-kwaśną żurawina. Warto spróbować tej odmiany, mile Was zaskoczy, nie tylko smakiem, ale również kolorami.
Co roku w maju w mojej kuchni niepodzielnie królują szparagi! Uwielbiam je w każdej postaci. Tarta na spodzie z ciasta francuskiego z zielonymi szparagami, kozim serem i chrupiącym boczkiem to szybka i prosta, a zarazem wykwintna przekąska
Ta pizza, to największe odkrycie ostatnich tygodni i absolutny hit w moim domu. Może być bezglutenowa, albo nie, wegetariańska, wegańska i dla jedzących mięso. Można ją łatwo dostosować do upodobań domowników, zbytnio się nie wysilając. A że ja najbardziej kocham szybkie, łatwe i pyszne dania, batatową pizza wpasowała się w mój "światopogląd" idealnie ;)