Cała tajemnica dobrego smaku wg mnie kryje się w przyprawach i długim gotowaniu. Raz dodaję więcej mięsa a raz mniej, raz dodaję różne rodzaje mięsa a raz tylko jeden gatunek… a czasami tylko grzyby i wtedy kapusta z grzybami też przecież smakuje.
Jeśli ktoś z Was zastanawia się jeszcze nad zaskoczeniem Ukochanego/Ukochanej jakimś walentynkowym obiadem lub romantyczną kolacją, to ten przepis jest idealny na taką okazję. Po pierwsze – ładnie wygląda. Po drugie – jest łatwy do przygotowania, co minimalizuje ryzyko kulinarnej porażki. Po trzecie – jest szybki do przygotowania, nie trzeba stać godzinami przy garach, a ponadto nie generuje bałaganu w kuchni (do mycia jest tylko miska, patelnia i nóż). Po czwarte – TO JEST PRZEPYSZNE. Po piąte - z nadzieniem można eksperymentować i dowolnie go modyfikować.
... zrób Cordon Bleu!Brzmi egzotycznie? Wykwintnie? Nic podobnego :) Jeżeli macie już dość standardowego schabowego na niedzielny obiad, to ta propozycja na pewno przypadnie wam do gustu.(...) Wystarczy wam pierś z kurczaka, kawałek żółtego sera oraz szynka (ja do mojej wersji dodałam jeszcze pomidora). Wszystko tworzy pyszną całość. Na pewno zaskoczycie domowników :)
Kolejny raz próbuję zacząć opis tego dania i nie mogę znaleźć odpowiednich słów. Wyszło po prostu pysznie, jeśli spróbujecie, nigdy więcej nie tkniecie gotowego sosu słodko-kwaśnego ;)
Z okazji klopsikowej akcji Maggie poszaleliśmy i przygotowaliśmy klopsiki tudzież pulpety rodem z kuchni śródziemnomorskiej. Mój wybór padł na włoskie klopsiki (pulpety?) nadziewane mozzarellą, duszone w sosie pomidorowym.