Przepis ten zalicza się do grona moich faworytów. Mam go od bardzo dawna i często do niego powracam. Ciasto jest proste (wbrew pozorom) w wykonaniu , ładnie wygląda i , co najważniejsze , bardzo smaczne :-)
Mógłby to być kolejny przepis na klasyczną chałkę , lecz dzięki jogurtowi truskawkowemu otrzymałam chałkę z owocową nutką smaku , a do tego jeszcze obficie posypaną kruszonką śmietankową (mój ulubiony aromat tuż po waniliowym). Mmm… można jeść i jeść , a właściwie “skubać” - to mój sposób pałaszowania ciast drożdżowych , zwłaszcza chałek ;-)
Ciasto cytrynowe zrobiłam na urodziny, wszyscy byli nim zachwyceni! :) Ma cudowny, cytrynowy smak, piękny zapach, jest mokre i bardzo smaczne. Według mnie i mojego Ukochanego - rewelacja! :) Polecam wszystkim, jest przepyszne! Dziękuję Batumi :)))
Ciasto marchewkowe ujrzałam na blogu Ptasi i przez cały dzień myślałam tylko o tym, że wieczorem je upiekę ;). Byłam bardzo ciekawa jak smakuje ciasto z warzywem no i się dowiedziałam. Jest po prostu przepyszne! Cudownie mokre,miękkie,aromatyczne. Za sugestią Ptasi dodałam przyprawę piernikową i muszę powiedzieć, że to świetny pomysł :) Polecam serdecznie !
Będac w Zakopcu, zamówiłam w jednej z knajp na Krupówkach "placek po zbójnicku". Placek był tłusty, sycący i miał miał chyba ze 3 tys. kcal. Piwo i kapela dała nam kolejne wrażenia. Biesiada na całego:)