Danie nieco orginalne i pewnie nie dla wszystkich ale ja spróbowałam i u mnie w domu się przyjmie. Bardzo ważnym składnikiem sosu jest czarny pieprz, który sprawia, że jest to danie z pazurem.
Rybka przyrządzona w ten sposób jest... inna. To najlepsze określenie. Nigdy nie jadłam czegoś takiego, ale jestem raczej przyzwyczajona do tradycyjnej ryby w panierce lub w cieście. TA rybka natomiast... wybucha w ustach słodko-gorzkim smakiem owoców z lekką domieszką alkoholu... Na pewno nie robiłam jej po raz ostatni...
Takie muffinki nie nadają się do jedzenia "na sucho", jako deser, ale są wspaniałymi bułeczkami: po przekrojeniu można je zjeść z wędlinką albo posmarowane serkiem (...). Pycha! Chrupiąca "skórka", miękkie w środku. Spokojnie mogą zastąpić zwykłe, białe pieczywo.
A dlaczego twierdzę, że mają potencjał? Z tej prostej przyczyny, że jeśli za ich przygotowanie zabierze się ktoś bardziej cierpliwy i lubiący zabawy w dekorowanie słodkości, mogą prezentować się naprawdę powalająco. Bo smakują wyśmienicie.