Naleśniki z kurczakiem
Moja kolejna propozycja na wykorzystanie mięsa z rosołu to naleśniki. Smakują każdemu, a ja najbardziej lubię odgrzewane na maśle. Naleśniki mogą stać w lodówce nawet kilka dni, fajnie jest odgrzać sobie takie naleśniki po powrocie z pracy.
Składniki:
- 10 naleśników według ulubionego przepisu
- 40 dag ugotowanego mięsa z kurczaka
- 1 cebula
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz, szczypta czerwonej papryki
- posiekana natka pietruszki
Cebulę podsmażyć, mięso przepuśćić przez maszynkę razem z cebulą. Do masy mięsnej dodać majonez, sól, pieprz, natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać i smarować naleśniki. Zwijać w rulonik lub w trójkąt jeśli będziemy odgrzewać następnego dnia.
Smacznego:)