W naczyniu żaroodpornym na dnie ułożyć kurczaka pokrojonego w plastry. Na nim ułożyć warstwę kopru. następnie uduszone pomidory z cebulą i pokrojoną w plastry mozarellę...
Danie niesamowicie aromatyczne. Zjadła je z przyjemnością nawet moja mama , która od kilku tygodni zmaga się z dietą Musztarda z czerwonym winem (... ) sprawia , że filet nabiera głębokiego aromatu a grube ziarnka gorczycy przyjemnie chrupią pomiędzy zębami. Roztopiona mozzarella łamie intensywny smak musztardy i sprawia , że danie nabiera delikatności.
Zrobiło się chłodniej więc nabrałam ochoty na zapiekankę… Do zapiekanki ziemniaczanej wybrałam jako dodatek boczek wędzony oraz brokuł i por. Oczywiście sporo czosnku, bo uwielbiamy jego dodatek we wszelkich potrawach. Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem jest idealnym daniem dla tych co lubią dobrze i smacznie zjeść.
Łopatka pieczona to propozycja na na szybki obiad, szybki to znaczy bez dużego nakładu pracy. Przygotowanie mięsa, wymieszanie marynaty i naszpikowanie czosnkiem to góra 10 min. Oczywiście dochodzi czas marnowania i pieczenia, ale tego już nie liczymy jako naszej pracy…;)
Dziś przedstawiam kolejną wędlinę na pieczywo, uwierzcie mi, że choćby najprościej przyprawiona będzie o wiele lepsza od każdej kupnej, za którą zaplacimy majątek - mowa oczywiście o tych "mega mięsnych" wędlinach.
Smaczne, choć niezbyt fotogeniczne danie. Do szybkiego przyrządzenia - wystarczy kilkanaście minut. Od dawna miałam ochotę na wypróbowanie tego przepisu.
Trochę się obawiałam podczas przygotowywania, czy to będzie jadalne, bo zapach unoszący się początkowo z garnka nie był zbyt zachęcający ;) Efekt pozytywnie mnie zaskoczył.
Cordon Bleu, zwany inaczej kotletem szwajcarskim, to klasyczny kotlet (wieprzowy, cielęcy, drobiowy) z kieszonką, którą wypełnia, ser żółty i szynka. To taki kotlet na bogato;) Soczysty, delikatny i chrupiący kawał mięcha:)