Przepis na to danie podała mi forumowa znajoma. Niestety nie mogłam znaleźć oryginału, a w brzuchu już burczało, więc stworzyłam coś na kształt tamtego przepisu.
Miałam łososia w lodówce więc nie zwlekałam długo i jeszcze tego samego dnia jadłam to pyszne danie. Naprawdę jest pyszne bo łosoś jest tak kruchy jak szynka, a rybny zapach, którego najbardziej się obawiałam, jakoś się rozpłynął.
Ostatnio przygotowałam tylko dla siebie przepyszne spaghetti z pesto z awokado wg przepisu znalezionego na blogu Eve. Dla mnie to genialne danie – nie dość, że niesamowicie pyszne, to jeszcze robi się błyskawicznie.
Proponujemy spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym. Połączenie łososia i cytryny wydaje się być znane, jednak z dodatkiem spaghetti nabiera nowych walorów smakowych. Krem cytrynowy, wspaniale gęsty i aksamitny, znakomicie orzeźwia - prawie tak, jak lampka białego, schłodzonego wina, czyli nieodzowny dodatek do potrawy.
Kolejny klasyk kuchni włoskiej a klasyki jak wiadomo są nieprzemijające. Szybkie danie dla zapracowanych, koniecznie z butelką dobrego czerwonego wina.
To danie muszę zapisać natychmiast, bo inaczej będę później żałować, że tego nie zrobiłam. Bardzo proste, ale jednak szczegóły warto zanotować. Dodam, że to lasagne bez beszamelu, ale równie kaloryczne, więc nie ma co się oszukiwać .