Lubicie schabowego z kapustą? A co powiecie na trochę inną tego wersję? No dobra mocno inną wersję ;) Tym razem w roli mięsa występuje kurczak. Doprawiony, złoty i soczysty – z grilla. A kapusta? Kapusta jest delikatna i kremowa, bogata w smaku. Przyrządzona inaczej niż nakazuje tradycja. Może przetestujecie to wydanie?
Ludzie myślą, że jak się prowadzi bloga kulinarnego to pół dnia spędza się w kuchni. Często słyszę, że na takie hobby to trzeba mieć czas. A ja wiem, że to tylko kwestia dobrej organizacji. Trzeba wcześniej pomyśleć, żeby mięso z zamrażarki wyjąć albo po drodze coś kupić. Ja po przyjściu z pracy często mam tylko godzinę na zrobienie obiadu ( z jedzeniem włącznie).
Farsz można dowolnie modyfikować. Danie jest bardzo sycące, więc wg mnie nie wymaga już dodatku żadnych ziemniaków, frytek czy ryżu. W zupełności wystarczy lekka surówka.
Dzisiejsza propozycja to bardzo proste danie. Przygotowanie nie wymaga dużo czasu ani specjalnych umiejętności kulinarnych. Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami i surówkami.
Niby zwykły kurczak w zwykłym pomidorowym sosie. Na pierwszy rzut oka totalna nuda, prawda? Ale zapewniam Was, że w przypadku tego dania, o nudzie nie może być mowy. Kurczak jest miękki i soczysty, sos dzięki dodatkowi mascarpone kremowy i delikatny. No i oliwki jako przysłowiowa kropka nad i.