Kieszonki drobiowe nadziewane zieloną fasolą
To kolejna propozycja w ramach testowania patelni ceramicznej Delimano
składniki:
2 piersi drobiowe
1 opakowanie zielonej fasoli mrożonej
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki zielonej
1 cebula
sól
pieprz
czerwona papryka w proszku
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
Piersi podzielić na dwie części i każdą ponacinać w środku. Natrzeć solą, pieprzem, czerwoną papryką i czosnkiem. Rozmrożoną fasolę lekko poddusić z poszatkowaną cebulą i pokrojoną w kostkę papryką. Wyjąć z patelni i nafaszerować mięso. Spiąć wykałaczkami a następnie przesmażyć na patelni z dwoma łyżkami oliwy z dwóch stron. Gdy mięso lekko się przyrumieni, dodać resztę składników, podlać odrobiną wywaru i przykryć pokrywką. Dusić na niewielkim ogniu.