Sprawdzą się również jako szybka, smaczna, ciepła przekąska, podczas zbliżającego się wielkimi krokami, Sylwestra i imprez karnawałowych. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno, pierwsze znikają ze stołu.
Naleśniki nadziewane dużą ilością kurczaka, pieczarek i sera w chrupiącej panierce, wyszły pyszne! Jednak mojej mamy były inne, chyba jeszcze z jajkiem… zapytam o dokładną recepturę i ponowię podejście:) Polecam!
Na blogu do tej pory pojawił się przepis na krokiety z indykiem, a te – z nadzieniem pieczarkowym – przygotowałam na dzisiejszy, postny obiad. Mimo prostoty, są bardzo smaczne. W wersji mniej postnej można także dać do środa żółty ser :)
Babcia Hania w każde święta Bożego Narodzenia przygotowywała nam pierożki według tego przepisu. Całą rodziną zalepialiśmy brzegi pierożków, świetnie się przy tym bawiąc. Bez nich nie wyobrażam sobie rodzinnych świąt. Polecam Wam wszystkim!
Dziś zaproponuję fajny przepis na wykrzystanie mięsa z piersi kurczaka i pieczarek. Taki właśnie zestaw skladników, idealnie pasuje do połączenia go w postać farszu do krokietów. Najlepsze są podawane zaraz po usmażeniu, serwowane z czerwonym barszczykiem.
Co zrobić z wczorajszymi ziemniakami? Można zrobić kopytka, można pyzy, można kluski leniwe, zapiekankę, a można też krokieciki. Dobre, kremowe w środku, bardzo chrupiące na zewnątrz.