Paszteciki z pieczarkami do barszczu

Paszteciki z pieczarkami do barszczu


Zdjęcie - Paszteciki z pieczarkami do barszczu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Paszteciki z pieczarkami do czerwonego barszczu, mogą być świetną alternatywą dla wigilijnego barszczu z uszkami.

Sprawdzą się również jako szybka, smaczna, ciepła przekąska, podczas zbliżającego się wielkimi krokami, Sylwestra i imprez karnawałowych.
Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno, pierwsze znikają ze stołu.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 500g pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz, czosnek suszony do smaku
  • żółtko

Pieczarki i cebulę obrać, zmielić.
Podsmażyć na rozgrzanym maśle.
Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem.
Ciasto francuskie rozwinąć.
Na cieście ułożyć pasek farszu.
Farsz przykryć drugim paskiem ciasta.
Zlepić brzegi.
Ciasto pokroić w paski o podobnej szerokości.
Paszteciki posmarować żółtkiem.
Ponacinać.
Paszteciki piec ok. 20-25 minut w 190C.
Podawać na ciepło/zimno z barszczem.

Zdjęcie - Paszteciki z pieczarkami do barszczu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Paszteciki z pieczarkami do barszczu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Paszteciki z pieczarkami do barszczu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Paszteciki z pieczarkami do barszczu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Paszteciki z pieczarkami do barszczu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Paszteciki z pieczarkami do barszczu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Paszteciki z pieczarkami do barszczu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów