Upichciliśmy mini banoffee. Nie poczęstujemy nimi sąsiadów, ponieważ boimy się nienawistnych spojrzeń i listów z pogróżkami, gdybyśmy spóźnili się z kolejną porcją. Są zbyt dobre, są jak "małe kawałeczki raju", wszystkie więc zjemy sami...
Chyba nie znam osoby, która nie lubiłaby gofrów. Myślę, że chodzi nie tylko o ich smak, ale i dobre skojarzenia. W końcu góry to wakacje, morze, letnia beztroska…
Ten suflet wymaga trochę starań ale dobrze przygotowany jest naprawdę wart zachodu. Kremowy, puszysty, z wyraźna nutą cytryny i chrupiącą, lekko skarmelizowaną skórką.
To teraz poprawnie :) Chrupiące gofry serwowane z konfiturą Na leniwe śniadanie czy podwieczorek. Z dżemem, syropem klonowym, czekoladą, nutellą, masłem orzechowym, owocami, cukrem pudrem, bitą śmietaną, kremem na bazie mascarpone... kombinacji jest bez liku, a jedna smaczniejsza od drugiej. Jaka jest Wasza ulubiona?