Ten tradycyjny słodki placek gości na polskich świątecznych stołach od wieków. Zasada jest prosta: ciasto na jeden palec, a dodatków i bakalii ile się tylko chce.
W sumie niewiele pracy, a efekt niemal zwalający z nóg - to nie sernik - to anielskie ciasto o mega delikatnej strukturze rozpływającej się w ustach niczym ptasie mleczko! Wszystkiego dopełnia polewa z białej czekolady
Kokosowa obsesja wciąż trwa. Dzisiaj serwuję, prosty, smaczny i bardzo efektowny przepis na wafla, w nieco innym wydaniu niż klasyczny czekoladowy piszinger. Wafel, przełożony słodką kokosową masą jest znakomity i z pewnością podbije serce, niejednego łasucha!:)
Dzisiaj zapiekanka z cukinii, gnocchi i pomidorów - to nasz domowy hit na lato od wielu juz lat. Smakowitości dodają jej swieże zioła: oregano i majeranek lub tymianek. Jest przepyszna i jako danie obiadowe i kolacyjne. To zdecydowanie najlepsza zapiekanka jaką jadłam.