Placki szpinakowe
Składniki:
- 100 g szpinaku baby
- 2 jajka
- 1 ½ szkl. mąki ryżowej
- 1 szkl. mleka
- sól, pieprz
- natka pietruszki
- olej Kujawski z bazylią
W naczyniu łączymy mąkę, mleko, jajka i przyprawy. Mieszamy. Dodajemy szpinak, blendujemy. Gdyby masa była zbyt wodnista, dodajemy więcej mąki. W przypadku, gdy jest zbyt gęsta, dodajemy odrobinę mleka lub gazowanej wody mineralnej.
Placki smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni na oleju Kujawskim z bazylią.
Kategorie przepisów
- Naleśniki i placki
- Na letni obiad
- Kuchnia polska
- Dieta wegetariańska
- Warzywa
- Jajka
- Mąka
- Śniadanie
- Kolacja
- do 30 minut
- Czas na piknik
- Dla maluchów ciekawie
- Dla maluchów zdrowo
- Lekki obiad
- Szpinakowe menu
- Wiosenne śniadanie
- Wiosenny obiad
- Samo zdrowie
- Zielnik kuchenny
- Zielono mi
- Inspiracje z Kujawskim
- Tani obiad
- Pyszne chwasty