Porady kulinarne
-
-
Jak zrobić mąkę migdałową?
Do mąki migdałowej używamy migdałów bez skórki. Jeśli mamy migdały ze skórką, to najpierw trzeba namoczyć je na 10-15 minut w gorącej wodzie, co ułatwi ich obieranie. Potem obieramy ze skórki i odstawiamy, żeby wyschły. Dopiero wysuszone migdały bez skórek mielimy na własną mąkę migdałową.
Możemy też zmielić płatki migdałowe.
-
-
Co dodaje delikatości ciastu?
W przepisie użyłam zdrowego oleju Kujawski 3 ziarna. To on dodaje delikatności ciastu.
-
Cukier - jaki jest bezkaloryczny zamiennik?
Mój wypiek zawiera erytrytol – jest to bezkaloryczny zamiennik cukru.
-
-
-
-
-
Jak przygotować polewę z białej czekolady?
Rozpuszczamy w kąpieli wodnej białą czekoladę z odrobiną słodkiej śmietanki.