To zupa pochodzenia wegierskiego, pelna pysznej papryki i pomidorow z dodatkiem kawalkow miesa. Do tego bardzo pikantna, co sprawia, ze dziala bardzo rozgrzewajaco. Mam nadzieje, ze i Wam po takim daniu zrobi sie cieplej.
Młody szpinak, świeży, zieloniutki, po prostu kusił. A ile można jeść cannelloni ze szpinakiem, lazanię ze szpinakiem, muszle ze szpinakiem... tym razem zupa szpinakowa.
Na taki zimny dzień jak dzisiaj polecam pyszną, rozgrzewającą zupę z brokułów oraz sera. Chociaż już znalazłam swoją idealną zupę brokułową i nie szukałam kolejnej to kiedy zobaczyłam ten przepis i wyobraziłam sobie ten smak w połączeniu z serem wiedziałam, że nam posmakuje.
Wigilijny czerwony barszcz to dla mnie esencja smaku Świąt Bożego Narodzenia. Koniecznie musi być wyrazisty z grzybowym aromatem. Ten, dzięki upieczeniu – a nie ugotowaniu buraków, zyskuje taki właśnie głęboki i mocny smak. Najlepiej podawać go z uszkami, pasztecikami lub… kluskami kładzionymi, które możemy zrobić samodzielnie – najprościej, najszybciej i najtaniej.