W poszukiwaniu nowych smaków zwiedzamy okolice kuchni indyjskiej. pierwszy smak to wątróbka drobiowa,(...) drugi smak to pieczarki, które, pewnie to już pisałam, nie należą do grona moich ulubionych grzybów, ale spodobał mi się zestaw przypraw w przepisie
Oczyścić piersi kurczaka, przekroić każdą pierś przez środek na dwie mniejsze, a następnie wysmarować oliwą, posolić i popieprzyć. Obrać cebulę i czosnek i drobno posiekać. Przesmażyć czosnek i cebulę na maśle, aż się zeszklą, a następnie dodać pastę pomidorową, doprawić solą i pieprzem i smażyć przez kilka minut...
I znów szparagi w roli głównej. Dziś omlet ze szparagami zapiekany w piekarniku. Szparagi zblanszowałam czyli zanurzyłam je na około minutę w gorącej wodzie. Zalałam je masą jajeczną z dodatkiem świeżych ziół i sera cheddar. Polecam danie na niedzielne śniadanie.