Papryki i pomidory mają teraz najlepszy smak i są najtańsze, warto przygotować taki domowy, pozbawiony sztucznych dodatków sos. Zimą podziękujemy sobie za ten aromatyczny dodatek do makaronu. Bardzo polecam.
Jeśli potrzebujecie kolejnego smacznego pomysłu na domową wedlinę polecem tę pieczeń. Można użyć dowolnych ziół, ja polecam rozmaryn lub tymianek. Do tego aromat skórki z cytryny i czosnek. Niezbyt wysoka temperatura w czasie pieczenia i sukces gwarantowany.
Baleron wyszedł bardzo smaczny - delikatny, wilgotny, wcale nie wysuszony. Wymaga nieco cierpliwości, ale pracy w zasadzie niewiele. Ułatwiłam sobie parzenie - żeby nie pilnować temperatury, włożyłam baleron do wolnowaru na 2,5 h, na program low. Sprawdziło się znakomicie. Mięso starałam się znaleźć nie za grube w przekroju, i o podobnej grubości na całym kawałku.
Czas na letni chillout! Dla spragnionych orzeźwienia mam coś extra! Lemoniada z syropem z kwiatów czarnego bzu, która doskonale gasi pragnienie i rewelacyjnie smakuje