Uwielbiamy chlebki pita i tortille robione własnoręcznie, mają zupełnie inny smak niż "kupne". Można nadziewać na rożne sposoby, np mięskiem i grillowanymi warzywami jak pokazywałam wcześniej, można je zjeść w wersji tylko warzywnej, lub z farszem pieczarkowym lub z boczniakami.
Ten kruchy placek z wytrawnym nadzieniem, zalany jajeczno-śmietanową masą to doskonałe danie na obiad lub kolację. Można go jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Świetnie się sprawdza na piknik i daje niezliczoną możliwość kombinacji. Ponieważ u mnie wciąż trwa sezon kurkowy to oczywistym jest, że nie omieszkałam wykorzystać tych grzybków do nadzienie. Połączyłam je z szynką parmeńską, cebulą i czosnkiem.
Uwielbiam pitę pod wieloma postaciami. Podobnie z resztą jak Śliwka, która prezentowała już dwa przepisy na chlebki pita – z kminkiem oraz z oliwkami.
Nastał czas, abym ja także je przekazała Wam swój przepis.
Tortille są miękkie, smaczne i dość elastyczne, kilka gotowych placków trochę się nadłamało przy zwijaniu, ale nie przeszkodziło to w zrobieniu pysznych tacos