Dziś najzwyklejsze obiadowe kotleciki mielone. Na blogu jeszcze się nie pojawiły, a przecież są bardzo smaczne, chyba wszyscy je lubią. Czasem mogą się znudzić i wtedy potrzeba w nich małej odmiany. Kotlety robię zawsze z mięsa indyczego, takie lubimy najbardziej. Dziś dodałam do nich pieczarki, które uprzednio drobno pokroiłam i wraz z cebulą poddusiłam na patelni na roślinnym smalczyku Smakowita Pajda z jabłkiem i cebulką.
Pulpeciki w sosie koperkowym, to moja ulubiona wersja smakowa klopsików. Klasyczny sos śmietanowy, z dodatkiem dużej ilości świeżego koperku, smakuje wszystkim moim domownikom i sprawia, że taki obiad zawsze zjedzony jest do ostatniego kąska;)
Aby przemycić choć odrobinę szpinaku do naszego codziennego jadłospisu proponujemy roladki z kurczaka, gdzie wraz z mozzarellą zgrabnie został ukryty w zielonym nadzieniu :)