Przedstawiam Wam cudowne ciasteczka. Szybciutko się robią, są mięciutkie, nie kruszą się a jabłuszka wieńczą "dzieło". Koniecznie musicie je zrobić teraz na jesieni kiedy jabłka są najlepsze i ich wybór największy.
Efektowny, lecz łatwy w przygotowaniu i smaczny placek (...). W oryginalnym przepisie placek posypany był migdałami, żurawiną oraz kandyzowanymi wiśniami, co na moją kieszeń było zbyt drogie - zastosowałam więc płatki migdałów i rodzynki.
Przepisie na tarte z gruszkami i czekoladą, która ogromnie mi smakowała.Słodycz tych owoców przełamana gorzką czekoladą niezwykle przypadła mi do gustu. To ciasto wydaje się być wręcz stworzone na chłodne, jesienne popołudnie.
Ciastka mojej mamy... Ulubione - najprostsze i najbardziej kruche ciasteczka, jakie kiedykolwiek jadłam. Kojarzą mi się głównie ze świętami, bo mama piecze je zwykle na Boże Narodzenie i Wielkanoc, albo na imieniny, czy urodziny... Dlatego kojarzą mi się tak uroczyście, świątecznie.
Sernik jest genialny w swej prostocie – z gatunku maksimum efektu przy minimalnym nakładzie pracy. (...) Radości potomstwa z powodu obecności limitowanego towaru w spodniej warstwie nie da się opisać.
Ciasto mleczna kanapka to pyszny smakołyk inspirowany popularnym batonikiem, który z pewnością dobrze sprawdzi się na domowych przyjęciach. (...) Rozpływający się w krem mleczny z serkiem mascarpone idealnie komponuje się z kakaowymi blatami tworząc wyśmienity efekt smakowy.
Bardzo przyjemny chlebek maślankowy z mąki pszennej chlebowej, na zakwasie żytnim. Chleb bez dodatku drożdży, więc czas wyrastania, to około 3 – 5 godzin, w zależności od mocy zakwasu. Do ciasta, można dodać garść ulubionych nasion lub przypraw.