Przedstawiam Wam cudowne ciasteczka. Szybciutko się robią, są mięciutkie, nie kruszą się a jabłuszka wieńczą "dzieło". Koniecznie musicie je zrobić teraz na jesieni kiedy jabłka są najlepsze i ich wybór największy.
Przepyszne ciasto bananowe z orzechami na mące razowej, z płatkami owsianymi i orzechami. Jest wilgotne, aromatyczne z wyczuwalnym zapachem bananów, smakiem orzechów i płatków owsianych. Robiąc je nawet w marzeniach nie spodziewałam się tak wspaniałego efektu!
Serniki z budyniem piekłam już wiele razy, ale w proszku, a nie z ugotowanym. Z taką wersją spotkałam się pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni. Sernik wyszedł przepyszny ! Lekki i puszysty, wprost rozpływający się w ustach. Polecam :-)
Rozsmakowałam się ostatnio w mące orkiszowej. Ciasta kruche z dodatkiem tej mąki są nie tylko zdrowsze ale też bardzo smaczne. Lekko orzechowy smak doskonale komponuje się z różnymi owocami, ja tym razem użyłam świeżej żurawiny.
Biszkopt, gruba warstwa delikatnego kremu kokosowego, dżem z czarnej porzeczki dla kontrastu, a całość posypana prażonymi wiórkami kokosowymi. Mmm... można się rozpłynąć :-) Szczerze polecam i to nie jako ciasto "kryzysowe", ale na największe uroczystości.