Kanapki z patelni z szynką i serem

Zdjęcie - Kanapki z patelni z szynką i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kanapki z patelni z szynką i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kanapki z patelni z szynką i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kanapki z patelni z szynką i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kanapki z patelni z szynką i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kanapki z patelni z szynką i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kanapki z patelni z szynką i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kanapki z patelni z szynką i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kanapki z patelni z szynką i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kanapki z patelni z szynką i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 4 kromki dobrej jakości chleba
  • 2 plasterki szynki dojrzewającej
  • 2 plasterki żółtego sera
  • 2 łyżki oleju Kujawski 3 ziarna
  • 2 łyżeczki pikantnej musztardy
Przygotowanie

Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju Kujawskiego 3 ziarna. Dodać plastry szynki. Podsmażyć, aż będą chrupiące.


Na dwóch kromkach ułożyć po plasterku sera. Na serze ułożyć szynkę. Pozostałe dwie kromki posmarować musztardą. Złożyć kanapkę nieposmarowaną stroną na zewnątrz.


Na patelni rozgrzać pozostały Kujawski 3 ziarna. Smażyć na nim kanapki po 2-3 min. z obu stron. Przekroić na pół. Od razu podawać.


Porada:

Warto podkręcić smak kanapek i zamienić ser żółty na ser pleśniowy.


Kanapki smażymy na oleju 3 ziarna o innowacyjnym składzie, który łączy w sobie trzy oleje: rzepakowy, lniany i z pestek dyni. Taki skład sprawia, że jest to zdrowy olej do smażenia, a tosty dodatkowo zyskują ciekawszy smak.



Przepis pochodzi z pelnytalerz.blogspot.com

Kategorie przepisów

Podobne przepisy