Crostini ze smażoną papryką

Crostini ze smażoną papryką
Zdjęcie - Crostini ze smażoną papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Crostini ze smażoną papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Crostini ze smażoną papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Crostini ze smażoną papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 200 g naturalnego serka kanapkowego
  • 2 łyżki oleju Kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią
  • 1 krótka bagietka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • kilka czarnych oliwek
  • listki bazylii do dekoracji
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie

Bagietkę kroimy w kromki, opiekamy w tosterze lub na suchej patelni.


Gdy kromki ostygną, nacieramy je przepołowionym ząbkiem czosnku i smarujemy serkiem kanapkowym.


Papryki kroimy w podłużne paski. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju Kujawski, wrzucamy paprykę. Smażymy na małym ogniu przez około 15 minut. Następnie wlewamy drugą łyżkę oleju, doprawiamy solą i smażymy jeszcze kilka minut, aż papryka będzie miękka. Zawartość patelni studzimy.


Na serku układamy kawałki papryki, oprószamy czarnym pieprzem.


Crostini dekorujemy listkami bazylii.


Przepis pochodzi z www.filozofiasmaku.pl


Kategorie przepisów