Nareszcie jest i można się nią zajadać do woli ! Dzisiaj pierwszy raz w tym sezonie zrobiłam młodą kapustkę - wyszła pyszna , jako dodatek były młode ziemniaki - i niczego więcej nie potrzeba :)
Potrzebna będzie sałata - najlepiej kilka rodzajów - przebrana, umyta, osuszona i porwana na drobne kawałki. Na sałacie układamy pokrojone w kostkę awokado - dojrzałe awokado - obrane ze skóry. Na to pokrojony w kostkę pomidor i posiekaną drobniutko cebulę.
Sałatę umyć, osączyć i pokroić na mniejsze kawałki - wrzucić do dużej miski. Chleb wymieszać z 2 łyżkami oliwy i usmażyć na patelni - dodając pod koniec czosnek. Nie można go dodać na początku, bo się spali i będzie niesmaczny - gorzki. Sałatę polać reszta oliwy i przyprawić solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszać.