To zupa pochodzenia wegierskiego, pelna pysznej papryki i pomidorow z dodatkiem kawalkow miesa. Do tego bardzo pikantna, co sprawia, ze dziala bardzo rozgrzewajaco. Mam nadzieje, ze i Wam po takim daniu zrobi sie cieplej.
Aromatyczne, kruche i mięciutkie mięsko, to moje pierwsze skojarzenia. Dzięki tym żeberkom, czuję że szybciej wypróbuję kolejny przepis na mięso z coca - colą.
Jak sprawić aby stały się ozdobą posiłku przyćmiewając blask schabowego? Oto dwa proste sposoby na stworzenie czegoś naprawdę wyjątkowego. Inspirowane brytyjską telewizją kulinarną oraz wizytą w krakowskim zazie bistro.
Przepis znalazłam dość dawno temu w "Poradniku Domowym". Polecam, polędwiczki są bardzo smaczne, a do tego eleganckie i na pewno zdadzą egzamin przy niejednej "ważnej okazji" :)
To klasyczny przykład, jak wyczarować „coś z niczego”. W dodatku to coś jest naprawdę bardzo smaczne i z pewnością będę je od czasu do czasu przygotowywać :)