Ziemniaki na dwa sposoby
Dzisiejsze specjalne wydanie poświęcone ziemniakom czyli kartoflom, zwanymi również pyrami. Jak sprawić aby stały się ozdobą posiłku przyćmiewając blask schabowego? Oto dwa proste sposoby na stworzenie czegoś naprawdę wyjątkowego. Inspirowane brytyjską telewizją kulinarną oraz wizytą w krakowskim zazie bistro.
Sposób 1
Uzyskany rezultat przypomina w konsystencji frytkę, chrupiąca skórka i delikatny miąższ pełen aromatu odebranego z bulionu to smak którym można się delektować.
Sposób 2
To jest tak zwane must try.
(function(d){ var js, id = 'facebook-jssdk'; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement('script'); js.id = id; js.async = true; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(js); }(document));
Sposób 1
- 4 ziemniaki
- 50g masła
- 2 szklanki bulionu
Uzyskany rezultat przypomina w konsystencji frytkę, chrupiąca skórka i delikatny miąższ pełen aromatu odebranego z bulionu to smak którym można się delektować.
Sposób 2
- 8 ziemniaków
- 200g parmezanu
- mały kubek śmietany 30% (do ubijania)
- papryka ostra i słodka w proszku
To jest tak zwane must try.
(function(d){ var js, id = 'facebook-jssdk'; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement('script'); js.id = id; js.async = true; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(js); }(document));