Roladki schabowe z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą

Roladki schabowe z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą

Zdjęcie - Roladki schabowe z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Smaczny, szybki, prosty pomysł na kotleta w ciut innej wersji.
Schab, pieczarki, szpinak, boczek i mozzarella, to nie może się nie udać.

Składniki:

  • 500g schabu
  • 7 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • cienkie plastry wędzonego boczku /szynki szwarcwaldzkiej
  • 100g świeżego szpinaku
  • 100g tartej mozzarelli
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, papryka
  • olej do smażenia

 

Schab pokroić w plastry.
Mięso cieniutko rozbić.
Doprawić solą, pieprzem i papryką.
Pieczarki zetrzeć na tarce.
Cebulę posiekać.
Pieczarki podsmażyć na oleju z cebulką.
Szpinak posiekać.
Dodać do pieczarek.
Farsz doprawić solą, pieprzem i roztartym czosnkiem.
Na każdym, rozbitym plastrze schabu rozłożyć porcję nadzienia.
Nadzienie posypać tartą mozzarellą.
Roladki schabowe zwinąć.
Każdą roladkę owinąć plasterkiem wędzonego boczku / szynki szwarcwaldzkiej.
Roladki smażyć z każdej ze stron na rozgrzanym ogniu.
Podawać np. z młodymi ziemniakami.

Zdjęcie - Roladki schabowe z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Roladki schabowe z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Roladki schabowe z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Roladki schabowe z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Roladki schabowe z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Roladki schabowe z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Roladki schabowe z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów