W środek można włożyć nadzienie jakie komu pasuje, ja dałam pieczarki, kurczaka, paprykę i ser. Z podanych składników wyszło mi 6 sporych pierogów. Wszystkim miłośnikom pizzy bardzo polecam:)
Bardzo lubię różnego rodzaju pieczone pierogi. Dzisiejsze są tradycyjne, z kiszoną kapustą i pieczarkami. Z filiżanką czerwonego barszczu smakują wspaniale.
Lubię te włoskie pierogi, cudownie nadziewane. Małe jest piękne, łatwe do jedzenia, szczególnie dla dzieci. Nadzienie może być bardzo różnorodne. Zazwyczaj patrzę co jest w lodówce , kroję, układam i piekę.
Obrać ziemniaki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić, ostudzić i zmielić wraz z białym serem. Obrać cebulę, posiekać w drobną kostkę i przesmażyć na złoto, a następnie dodać wraz z masłem do masy ziemniaczano-serowej i doprawić do smaku solą i pieprzem...
Genialne, muszę przyznać. I na zimno, i na ciepło. Przepis-wycinek z jakiejś bardzo starej gazety, wklejka w poplamionym przepiśniku. Teraz mam jazdę na wypróbowywanie takich staroci, uwielbiam je.