Ser smażony to jedno z ulubionych potraw Czechów, skorzystałam z przepisu znajdującego sie na stronie moje gotowanie. Smakuje wyśmienicie z frytkami, polecam!
Tą potrawę przygotowałam już jakiś czas temu, ale nie znalazłam czasu, aby wcześniej ją opublikować. Aktualnie ani grzybów, ani kapusty nie jadam i pisząc ten post leci mi ślinka na samo wspomnienie smaku tego dania :)
Pewnie jak większość z Was, naleśniki zawsze robiłam "na oko". Trochę mleka, mąki, jajka...Za rzadkie ciasto? Dosypać mąki. Za gęste? Dodać mleka itd. Aż w końcu jakiś czas temu znalazłam przepis idealny.
Fioletowe dłonie, usta i język. Uwielbiamy jagodzianki! Puszyste, miękkie, z fioletowym wnętrzem i oblane słodkim lukrem. Jagodzianki to symbol lata. Choć w tym roku lipiec na północy jest mokry i chłodny to jagodzianek nie może zabraknąć.