Czerwona paprykę myjemy przecinamy na pół wycinamy gniazdo nasienne i kroimy ja w kawałki, żeby powstały takie małe łódki, miseczki. Twaróg dusimy widelcem z śmietaną. Doprawiamy solą przyprawą cebulką. Mieszamy...
Przyszedł czas na gołąbki, z mlodszej kapusty szybciej się robią przynajmniej ja mam takie odczucia. Gołabki bardzo lubimy, ale cóż, pracochłonne są i pewnie dlatego goszcza na naszym stole raz, góra dwa razy w roku. Tym razem wersja bezmięsna.
Podczas niedzielnej wyprawy do lasu udało mi się nazbierać wyjątkowo dużo poziomek. Pomyślałam , że najlepszym sposobem na ich spożytkowanie (oprócz zjedzenia na surowo oczywiście) będzie jakieś deserowe ciasto z galaretką.
Składniki pasty mieszamy na jednolita masę. Smarujemy tortille, na wierzchu kładziemy plaster szynki dojrzewającej, plasterek żółtego sera i mix sałat i jeszcze troszkę startego albo porwanego sera.