Do szklanki włożyć kostki lodu i plastry cytryny. W shakerze wymieszać whisky, czerwony wermut i likier bananowy. Przelać do szklanki, ozdobić skórką cytryny.
Brukselkę obrać z żółtych liści, umyć. Ugotować w osolonej wodzie. Masło roztopić na patelni, wrzucić pokrojoną w kostkę wędzoną pierś kurczaka i ugotowaną brukselkę. Wszystko razem wymieszać i chwilkę przesmażyć. Wyłożyć na talerz, posypać prażonym słonecznikiem.
Pewnie wszyscy znają popularne ciasto jakim jest 3 bit. Jest to faktycznie pyszne ciacho i tych, którzy jeszcze go nie robili zachęcam bo naprawdę warto. Ja dzisiaj przedstawiam swoją wersję, która różni się tym, że zamiast masy budyniowej dałam masę z mleka w proszku. Dzięki temu ciasto bardziej przypomina batonika, któremu zawdzięcza nazwę.