Brukselka z wędzonką

brukselka (około 50 dag)

wędzona pierś z kurczaka

masło

sól

ziarna słonecznika

 

Brukselkę obrać z żółtych liści, umyć. Ugotować w osolonej wodzie. Masło roztopić na patelni, wrzucić pokrojoną w kostkę wędzoną pierś kurczaka i ugotowaną brukselkę. Wszystko razem wymieszać i chwilkę przesmażyć. Wyłożyć na talerz, posypać prażonym słonecznikiem.

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Pieczone pałki z kurczaka - słodkie i lepiące
10

Pieczone pałki z kurczaka - sł…

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie

Piersi z kurczaka w  Coli
10

Piersi z kurczaka w Coli

figmara figmara
figowe smaki

Grillowana pierś z  kurczaka
3

Grillowana pierś z kurczaka

efrank efrank
mniamniam

szaszłyki z kurczaka, cukinii i brzoskwiń
10

szaszłyki z kurczaka, cukinii…

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

Soczyste roladki drobiowe z papryką
5

Soczyste roladki drobiowe z pa…

tu-tusia tu-tusia
Półka z przyprawami

A n a na s o w o. Szaszłyki z kurczaka i ananasa.
3

A n a na s o w o. Szaszłyki z…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże