Jest bardzo prosta w wykonaniu , lekka i puszysta. Jedynym składnikiem różniącym tę babkę od zwykłego biszkoptu jest majonez. Kiedy pierwszy raz trafiłam na ten przepis , trochę się skrzywiłam , bo nie zwykłam dodawać majonezu do ciasta ;-) Jednak w końcu postanowiłam spróbować i nie zawiodłam się.
Pod taką właśnie nazwą kryje się bardzo smaczne ciasto. W jego skład wchodzą : dwa placki kruche , masa jabłkowa , krem orzechowy i polewa czekoladowa.Cóż więcej dodać - po prostu niebo… :-)
Fajny pomysł na przyrządzenie fasolki szparagowej, kiedy już znudzi się nam ona podana w nieśmiertelny sposób z bułką tartą i masełkiem (chociaż, czy taka wersja może się znudzić?). Przepis na to danie znalazłam kilka lat temu w necie, ale nie wiem niestety dokładnie na jakiej stronie.
Smaczne, pachnące cynamonem, słodkie ciasto, na które przepis znalazłam w gazetce z serii Pani Domu poleca "Ciasta - ABC udanych wypieków" (nr 6, 2009r). Specyficzne w smaku, bo zrobione w całości z mąki pełnoziarnistej. Fajny pomysł z dodatkiem orzechów włoskich do ciasta oraz miodu do jabłek. Następnym razem zmniejszę tylko ilość cukru, bo jak dla mnie jest ono ciut za słodkie i po jednym kawałku człowiek ma dość. Choć może jest to jakiś sposób na ograniczenie żarłoczności? ;)
Ciekawy pomysł na przyrządzenie kurczaka. Bałam się połączenia mięsa z ciastkami, ale wyszło całkiem smacznie. Kurczak, dzięki marynowaniu w jogurcie jest niezwykle soczysty i miękki, panierka zaś okazała się przyjemnie chrupiąca.