Moja wesoła wariacja na temat nadzienia ruskiego. Są ziemniaki, jest twaróg, a dodatkowo żółty ser i boczek z cebulką - jednym słowem wszystko, co lubię najbardziej. Farsz swoją konsystencją przypomina kremowe puree albo gęsty beszamel, plus jest lekko ciągnący po podgrzaniu dzięki żółtemu serowi - mniam!
Przy okazji pierogowej soboty pod wezwaniem ruskich pierogów, pomyślałam, żeby zamiast ziemniaków użyć kaszy jaglanej. Jak potem sprawdziłam to nie byłam pierwsza z tym pomysłem ,a pierogi wpisane są na listę produktów regionalnych Podkarpacia:-). Muszę przyznać, że smakowo wyszły całkiem, całkiem;-) I szkoda, że to nie ja jestem ich prekursorem...
Kto powiedział, że pierogi musza być tylko z ciasta pierogowego?!
Ja mam dziś dla Was przepis na pyszne pierogi zrobione z ciasta ziemniaczanego.
Delikatne, ze złocistą skórką , wypełnione po brzegi fantastycznym farszem!
W środku soczysty kurczak, moje ulubione suszone pomidory i ser – ja połączyłam fetę z ricottą.
Ajj ślinka cieknie!