Pyszny warzywny pasztet z czerwonej soczewicy, z dodatkiem szpinaku, suszonych pomidorów i czarnuszki. Wyraźny w smaku, lekko pikantny i trochę orientalny. Będzie smakował nie tylko wegetarianom.
Dziś przedstawiam przepyszny dodatek do każdego dania głównego. Bataty pokrojone w cieniutkie plasterki, zapieczone ze śmietanką z tymiankiem i czosnkiem, goudą i parmezanem. Danie bardzo łatwe w przygotowaniu, a bardzo smaczne. Polecam!
Czasami najprostsze rzeczy są najlepsze. Właśnie tak jest z tym daniem. Na pewno znacie słynne pieczone szwedzie ziemniaczki Hasselback. Są pyszne, prawda? To właśnie odrobina masła z solą i wybranym zielem potrafi zdziałać cuda. Podobnie było z tą dynią. Pokroiłem jej miąższ na plasterki tak, aby wsiąknęło w nie jak najwięcej masła, posypałem grubą ziarnistą solą i położyłem kilka listków szałwii