Mięso obrać, pokroić na małe kawałeczki (ja kroję na grubość 1 cm.), wrzucić do małych salaterek. Dodać zielony groszek i pokrojoną w plastry marchewkę. Można dodać ugotowane jajko pokrojone w plastry lub w ćwiartki...
Surówka z młodej kapusty, marchewki i rzodkiewek, z dodatkiem świeżego koperku. Nie ważne do jakiego dania, ale u mnie to zawsze pozycja obowiązkowa wiosną.
Młode cudowne ziemniaczki w delikatnej skórce, w sam raz na dodatek do obiadu lub na przekąskę. Przepyszne danie zapieczone z tradycyjnym polskim oscypkiem i masłem. Na koniec dużo koperku, mniam!
Łatwa i w miarę szybka potrawka na bazie fasolki szparagowej i kiełbasy to świetna propozycja na niedrogi obiad w środku tygodnia. Warto przygotować ją właśnie teraz, kiedy fasolka i papryka są najtańsze.