Sałatka ze szpinakiem, awokado i truskawkami

Sałatka ze szpinakiem, awokado i truskawkami
Zdjęcie - Sałatka ze szpinakiem, awokado i truskawkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki:
  • 150 g wegańskiego sera żółtego 
  • 50 g szpinaku baby
  • 1 awokado
  • kilka sztuk truskawek
  • ziarna słonecznika  do posypania                                                                                                 
  • orzechy nerkowca 
Ziołowy dressing:
  • 3 łyżki oleju Kujawski pomidor, czosnek, bazylia
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól pieprz do smaku
Przygotowanie:

Mieszamy składniki na ziołowy dressing.

Na talerzu układamy szpinak baby. Polewamy go dressingiem, a następnie dodajemy pokrojone w kostkę ser żółty, awokado i truskawki. Sałatkę posypujemy ziarnami słonecznika i dodajemy orzechy nerkowca. 

Zdjęcie - Sałatka ze szpinakiem, awokado i truskawkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów