Sałatka z fetą i truskawkami
Składniki:
- 100 g miksu sałat
- 10 szt. truskawek
- 4 szparagi
- 1 duży pomidor
- 1 batat
- ½ opakowania fety
- czosnek mielony
- sezam
- olej Kujawski cytryna i bazylia
Batata skrapiamy delikatnie olejem, posypujemy czosnkiem mielonym i pieczemy. Szparagi pozbawiamy twardej końcówki i gotujemy. Na talerz wykładamy sałatę, plastry batata, szparagi, fetę pokrojoną w kostkę (aby kosteczki się nie rozpadały, można je włożyć przed podaniem na kilka minut do zimnej wody), truskawki, pomidora. Całość posypujemy sezamem i polewamy olejem Kujawski z bazylią i cytryną.
Kategorie przepisów
- Sałatki
- Na letni obiad
- Dieta wegetariańska
- Warzywa
- Ser
- Obiad
- do 15 minut
- Szef kuchni poleca
- Czas na piknik
- Sezon na sałatę
- Smacznie z pomidorem
- Szparagowe menu
- Truskawkowe zbiory
- Tydzień z kuchnią grecką
- Samo zdrowie
- Zielono mi
- Błyskawiczny obiad
- Eleganckie przyjęcie
- Inspiracje z Kujawskim
- Niezwykłe aromaty