Minestrone

Minestrone
Zdjęcie - Minestrone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 3 łyżki oleju Kujawskiego z czosnkiem i bazylią
  • 1 cebula
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 1 cukinia
  • 3 pomidory
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 250 g zielonego groszku
  • 1,2 l bulionu warzywnego
  • 200 g drobnego makaronu
  • 1 łyżka bazylii
  • 1 łyżka oregano
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 3 łyżki startego parmezanu
Przygotowanie

Cebulę, czosnek, marchew, ziemniaki i pomidory obrać. Cebulę, czosnek i seler naciowy posiekać. Fasolkę oczyścić i pokroić. Marchew, ziemniaki, cukinię i pomidory pokroić w grubszą kostkę.


W dużym garnku rozgrzać 3 łyżki Kujawskiego Smakowego, wrzucić cebulę, czosnek i seler, smażyć przez 3 min. Dodać marchew, ziemniaki, cukinię i fasolkę, smażyć kolejne 3 min. Następnie dodać pomidory, bulion, oregano, bazylię i 1 łyżeczkę soli. Gotować na małym ogniu przez 20 min.


Pod koniec gotowania dodać groszek. Doprawić solą do smaku. Zupę podawać z ugotowanym wcześniej makaronem, posypaną parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem.



Przepis pochodzi z nakrytystoliczek.blogspot.com

Kategorie przepisów